בכניסה ליקב רמת הגולן ניצב שער ברזל מסיבי עליו מוטבע סמל היקב ומאחוריו כרם, ממש כמו בבורגון. הפרט הקטן הזה מעביר מסר חד וברור: ברוכות וברוכים הבאים למוסד יין מכובד והיסטורי. יקב רמת הגולן הוא אבן דרך משמעותית בתעשיית היין המודרנית בארץ ומאז הקמתו, אי שם בתחילת שנות ה-80 ועד היום, מקפיד להוביל באיכות, חדשנות, חקירה ולמידה מתמדת. בנוסף לאלה, כמו כל מוסד יין ותיק, היקב פיתח סגנון ושפה ייחודית השמורה רק לו, לא עניין של מה בכך במדינה בה כולם רודפים אחרי הטרנד הבא.
אם שמים לב למבנה האנושי של היקב אפשר להבחין שכ- 50% מכלל העובדים הן נשים שלאורך השנים מילאו שלל תפקידים, מהזוטרים ועד הגבוהים ביותר, כולל מנכ"לית היקב ענת לוי (2008-2017), היינניות הבכירות טלי סנדובסקי ודורית שגב ויעל גיא מנהלת היצוא של היקב. אם בוחנים עוד יותר לעומק ניתן אף לראות שהיקב מקפיד להשקיע ולטפח צוות מקצועי, שאנשיו נשארים בארגון שנים ארוכות. כאשר יקב משקיע בהון אנושי ומוביל שוויון מגדרי הלכה למעשה, טבעי שקבוצת נשות היין השזרה תגיע לביקור.