באחד מבסיסי צה"ל הגדולים המרכז הארץ עומדים טירונים ו"מייצרים" אפודים: מכניסים את הלוחות הקרמיים שהגיעו הבוקר מהמפעל לתוך כיסוי בד ואז לכיסים שלהם באפודים, ומאחוריהם כבר יש ערימה של המוצר הצבאי הכי מדובר השבוע.
באולם סמוך פועל פס ייצור דומה לווסטים קרמיים, עם שילוב בין טירונים לאזרחים מתנדבים, כמו בני הזוג מרמת השרון שביקשו להישאר אלמונים. "יש כאן מתנדבים מכל הארץ שעושים הרבה דברים טובים", הם אומרים. מתנדבת אחרת מתלוננת על מחסור במיגוניות, ותא"ל שגיב שרביט, מפקד מרכז האספקה בצה"ל (מרה"ס) מבקש שכולם יתודרכו שוב לגבי אפשרויות המיגון.
אחרי שבועיים של תלונות על בעיות הציוד של חיילי המילואים, וכשחמ"לים אזרחיים מגייסים כספים לרכישת אפודים ושולחים ארוחות לחיילים רעבים, שרביט הכניס אותנו לבסיס מרכז אספקה כדי להציג את גרסת צה"ל לאירוע.
"כל מי שצריך לקבל אפוד, קיבל. לא חסר כלום לחיילים, אולי היו מקרים שבגיוס הכי גדול מאז מלחמת יום הכיפורים לקח יום יומיים עד שהציוד הגיע לכל היחידות", אומר שרביט, שאחראי על כל האספקה לצה"ל, חוץ מתחמושת, ממזון ועד דלק סילוני.
לדבריו, "יש לנו מלאי ציוד במיליארדי שקלים שאנחנו מחלקים עכשיו. יש מוצרים שאנחנו יודעים שתמיד נוכל לרכוש בשוק הפרטי, כמו מזון, אז יש לנו מלאי של שבועיים, וברגע שמתחיל אירוע כזה אנחנו מוציאים הזמנות להמשך. ויש מוצרים שאנחנו יודעים שלא זמינים בשוק, אז אנחנו כן צריכים להחזיק את כל המלאי שאולי נזדקק לו. יש ספקים שמחזיקים מלאי קבוע עבורנו. בסוף זו כלכלת משקים. אנחנו יכולים להחזיק פה ציוד מלא לכל חייל מילואים בצה"ל, אבל מי יממן את זה ואת הריענון של הפריטים מדי פעם? על חשבון מה זה ייבוא?".