יורים ולא בוכים: יש גם כאלה שמרוויחים מהמלחמה

כתבות באותו נושא



לפני מספר ימים נפתח האתר של רשות המיסים, במסגרתו מתאפשר לבתי עסק להגיש בקשה לקבלת מענק, על בסיס מתווה של ירידה בהיקף ההכנסות. המהלך מהווה 'הנשמה' למאות אלפי עסקים שנקלעו למצוקת תזרים חריפה במהלך המלחמה, אולם תוצאותיו יתבררו רק בעוד מספר חודשים. רק אז יצופו נתונים שמצביעים על היקף העסקים שלא שרדו וסגרו את שעריהם. לא מעט מהעסקים שיתקשו לשרוד הם בתי עסק קטנים, שבעליהם גויס למילואים, בלא שיש לו אפשרות להפעילם בהיעדרו. הלקוחות, שנדרשו לפתרונות, עוזבים באין ברירה, ופונים לבתי עסק אחרים.

על פי נתוני סקר חדש שערך פורום בתי העסק הקטנים בקרב 470 עסקים בדרום, שבעליהם נמצאים במילואים, עולה כי ב 68% מהם – אין כל מענה לפניות חדשות. על פי נתוני הסקר, כ – 70% מהעסקים לא מספקים כל מענה, לא באמצעות השארת הודעה, כל שכן באמצעות גורם אנושי אחר, שנשכר לצורך כך. לכאורה, ניתן היה להניח כי בעת חירום, רמת הלויאליות שיגלה הציבור כלפי אי קבלת מענה תהיה גבוהה דיה, כך שלא תגרור נטישה של לקוחות. אלא שנתוני סקר אחר, שבוצע ע"י הפורום מגלה כי עם הימשכות הלחימה חלה ירידה גם ברמת הטולרנטיות שמגלה הציבור כלפי חסר מענה. אם בתחילת הלחימה, רק כ 87% השיבו כי הם מקבלים בהבנה את העובדה כי פנייתם מושבת ריקה, ללא כל מענה באשר הוא, הרי שכיום, כחודש לאחריה, השיעור צלל ל 21%.

לאור האמור, גופים שונים במשק נרתמו לצורך מציאת פתרון לאותם בתי עסק שנקלעו למצב בו היעדרות בעליהם מקטינה דרמטית את סיכויי הישרדותם. כך למשל, החליטה חברת קולביז, שעוסקת במתן מענה טלפוני אנושי לעסקים, להעמיד את 'כוח האש' שלה, לטובת העסקים בדרום וצפון הארץ ולאלו שממוקמים באזורים אחרים, שמושבתים בגלל שירות מילואים של בעליהם: החברה מעניקה שירות חינמי לכלל העסקים שממוקמים באזורים אלו , במסגרתו יינתן מענה טלפוני על ידה, ללקוחות העסק. כמובן שאין מדובר על הגורם היחיד שנרתם.



להמשך קריאה