מסטארבקס עד הפרמיירליג – איך עוצרים גזענות במקומות עבודה?

כתבות באותו נושא



נזקי המלחמה בעזה אינם מתמצים בירידה בהיקף הפעילות ובפגיעה בהכנסה של מעסיקים ועובדים בישראל. אירועי הלחימה משודרים בכל אמצעי התקשורת בעולם, נמצאים במוקד סדר היום העולמי, נדונים בכל המדיות החברתיות וגוררים תגובות של מאות מיליוני עובדים ומועמדים לעבודה. ניכר, כי יום ה-7.10.23 הפתיע גם את שוק העבודה הגלובלי, שאינו ערוך להתמודד עם השלכות המלחמה על יחסי עבודה.

השוק האמריקאי משקף את האתגרים להם נדרשים גורמי השלטון והמעסיקים בעת הזו. מכוח החוק הפדרלי בארה"ב, המעסיק מחויב לשמירה על סביבת עבודה שוויונית ונדרש ממנו למנוע אפליה בעבודה ובכלל זה גילויי אנטישמיות, שנחשבים כאפליה מחמת גזע ו/או דת. האירועים בשבוע החולף ממחישים את השלכות הלחימה בעזה על שוק העבודה בארה"ב. מספר העובדים שפוטרו מהעבודה עקב גילויי אנטישמיות במדיות חברתיות עולה מידי יום. כך למשל, ביום חמישי האחרון (19.10.23), הודיעו חברת "סיטיגרופ" ומדינת אילינוי על פיטורים מידיים של עובדים שלהן, בעקבות צילומי מסך של פוסטים אנטישמיים, והסבירו כי התוודעו לפוסטים רק עקב דיווח שהתקבל מהליגה היהודית.



להמשך קריאה

מקורות: בכירים ישראלים אמרו לנציגי ממשל טראמפ שישראל עשויה לתקוף לבדה את פורדו

מקורות אמרו לרויטרס כי בכירים ישראלים הביעו את מורת רוחם מהצהרת הבית הלבן לפיה טראמפ יחליט בשבועיים הקרובים אם לתקוף באיראן, והדגישו כי ישראל אינה מעוניינת לחכות. לפי הדיווח, בשיחה

קרא עוד »