נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, קרא לממשלה למצות את התקציבים הקיימים כולל תקציבים קואליציוניים על מנת לפנות מקורות כספיים. ירון אמר היום כי "יש לעשות מאמץ ולשנות סדרי עדיפויות תחת המסגרת התקציבית הקיימת, לרבות אלה המשתקפים בהסכמים הקואליציוניים, והגדלת התקציב רק לאחר מכן ומיצוי הכספים הקיימים. מאמץ הממשלה לשמור על אחריות פיסקאלית גם בעת הנוכחית מעביר מסר חשוב לשוק".
לדברי הנגיד "כנראה נצטרך לעשות הרחבה תקציבית, אבל צריך קודם לסרוק היטב את תקציבי 2023 ו-2024 ולפנות מקורות שחלקם קואליציוניים. ייתכן שגם סגירת משרדים מיותרים. הדרג הנבחר צריך לקבל את ההחלטה הזאת וזה יהיה הסיגנל הכי חזק לשווקים".
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה אחה"צ (שני) כי החליטה להותיר את הריבית במשק ללא שינוי כך שתעמוד על 4.75%. מדובר בפעם השלישית ברציפות שבה הריבית נותרה על כנה.
לדברי ירון, "הכלכלה הישראלית איתנה ויציבה בתחומים מסוימים כגון החדשנות והטכנולוגיה אנו מובילים, והמדינה ידעה להתאושש בתקופות קשות ולחזור לשגשג במהרה ואין לי ספק כך יהיה גם הפעם.
"עם פרוץ הלחימה ניכרו לחצי פיחות שניכרו במסחר המוקדם, הפעלנו במהירות תוכנית למכירת מט"ח בהיקף של עד 30 מיליארד דולרים. הבנק פועל על מנת למתן את ההשפעה, אין לנו יעד ספציפי לשער אבל רוצים לוודא שאין תנודות חריגות ולהבטיח תפקוד מלא. הרמה הגבוהה של יתרות המט"ח שעמדה על 200 מיליארדי דולרים מאפשרת לנו מרחב פעולה".
הנגיד התייחס למתווה שהציגה הממשלה ואמר כי "יש מימד פיסקאלי לא מבוטל שנמצא בידי הממשלה. הממשלה פועלת למתווה סיוע, חשוב שהמתווה שיגובש ייתן מענה הולם ומהיר ככל שניתן לצד שמירה על מסגרת פיסקאלית אחראית".
הוא הוסיף כי "פרמיית הסיכון של מדינת ישראל עלתה. ככל שזה ישפיע זה יהיה רק מ-2025 ומעלה בגלל אופי הגיוס".