"בעקבות התקיפות האוויריות, הפעילות ההנדסית מהקרקע והרג מפקדים בכירים – מערכת הפיקוד והשליטה של חמאס נשברת. הם לא מצליחים להוציא התקפות מסודרות בעזה ובפאתיה בסדר גודל של עשרות מחבלים. רוב ההיתקלויות הן ירי מנגד, פצצות מרגמה, טילי נ"ט וצליפה", כך אמר הבוקר (רביעי) לוואלה! קצין בכיר בפיקוד הדרום.
לכל העדכונים על המלחמה
"כשהמחבלים עולים מעל מהמנהרות גם הם לא מכירים את תנאי השטח, בגלל שההרס באזורי הלחימה שלהם הוא גדול. זה יוצר להם בלבול וקושי להבין איפה הם נמצאים", הוא מסביר ומוסיף שבנתיים .
"אנחנו ממשיכים לתמרן. לא עוצרים. כל יום מתמרנים לאזור חדש. חופש התנועה שלנו מקבל סיוע אווירי צמוד. חלק מההישג הנדרש הוא לכבוש תא שטח חדש כל יום. בגלל שאנחנו לא דורכים במקום אלא מתקדמים זה דורש תכנון וחדות. יחד עם זאת אנחנו לא פועלים תחת לחץ של זמן, אלא מנהלים מתח בין יסודיות למהירות".